Diş Beyazlatma
Dişlerimin rengi hoşuma gitmiyor
Diş Lekelenmeleri iki sınıfa ayrılabilir: dış ve iç lekelenmeler. Dış lekelenme dişin yüzeyinde görülür. İç lekelenmeler ise diş minesindeki mikro çatlaklar ve derin dentinde (diş minesinin altındaki tabaka) görülür. Diş macunları ve gargaralar sadece diş yüzeyindeki bazı lekeleri çıkarabilir. Dişlerin asıl koyu renkli görünmesine sebep olan çirkin iç lekeler ve inatçı dış yüzey lekelerini ise sadece diş beyazlatma ajanları giderebilir.
Diş Beyazlatma nasıl yapılır ?
Tüm beyazlatma işlemlerinde önce bir diş hekimi tarafından diş yüzey temizliği yapılır. Bu şekilde diş taşları ve yiyecek, içecek vs. nedeniyle oluşan çoğu dış leke giderilir, işlem sonunda cilalama işlemi uygulanır. Bu şekilde dişiniz doğal rengine kavuşur.
Beyazlatma işlemi ise dişinizin renginin ağartıcı maddeler ile daha beyaz hale getirilmesi işlemidir.
Bu safhada ağartma prosedürleri uygulanır ve doğal diş renginiz daha parlak olacak şekilde değişir. Ofis içi (hasta başında) beyazlatma ve evde beyazlatmanın her ikisi de ağartmaya dayanır. Ağartıcılar, hem derin hem de yüzeysel lekelerin giderilmesine yardımcı olan, %10-22'lik konsantrasyonlardaki karbamid peroksit veya hidrojen peroksit başta olmak üzere aktif bir bileşen içerir. Farklı ağartma prosedürleri arasında önemli maliyet farklılıkları vardır.
Diş beyazlatma herkes için uygun mudur?
Diş beyazlatma parıldayan güvenli bir gülüş elde etmek için en güvenli ve en kolay yoldur. Sonuçlar ve tedavi süreleri renkleşmenin yoğunluğu ve arzu edilen beyazlık seviyesine göre değişebilir. Kuronlar, köprüler, dolgular ve laminalar beyazlamaz. Diş hekiminiz size en çok uyan profesyonel beyazlatma seçeneğini sunabilir. Hamile bayanlarda ve 18 yaşın altında beyazlatma uygun değildir.
Beyazlatma sonuçları ne kadar kalıcıdır?
Beyazlatma sonuçları oldukça kalıcıdır, tedavi sonrası çok uzun bir süre etkileyici gülüşünüzü korursunuz. Ancak eski ışıldamasının azalmasına sebep olan birkaç faktör bulunuyor. Genetik faktörler, yaş, bazı ilaçlar (tetrasiklin gibi), yeme-içme alışkanlıkları, sigara gibi etkenler beyazlatmanın kalıcılığını etkileyebilir. Neyse ki bu gibi durumlarda bembeyaz parıldayan gülüşünüze geri kavuşabilmeniz için son derece kolay ve hızlı touch-up tedavileri mevcuttur.
Beyazlatma diş hassasiyetine sebep olur mu?
Diş hassasiyeti diş beyazlatmaya bağlı olarak görülebilen bir yan etkidir. Hassasiyet oluşsa bile geçicidir, tedavi bitiminde bir daha görülmez.